Vägledning för godkännande och massgodkännande
Table of Contents
Den här artikeln avser följande länder
- Alla länder
Översikt
Vägledning för godkännande använder AI för att jämföra inskickade utlägg med ditt företags policy och kvittodata. Detta hjälper dig att godkänna utlägg med låg risk snabbare och fokusera på de som kräver granskning.
Så fungerar det
När ett utlägg skickas in analyserar systemet kvittobild och belopp och jämför det med liknande utlägg som skickats in av användaren, organisationen och alla användare. Varje utlägg kategoriseras sedan automatiskt i din godkännandelista med en av två statusar:
Alla utlägg kategoriseras automatiskt i din godkännandelista med en av två statusar:
- ✨ Klar att godkänna: Utlägget matchar kvittodata, följer policy och är låg risk baserat på tidigare inskickade liknande utlägg.
-
✨ Behöver granskas: Utlägget har ett potentiellt policyärende, en avvikelse eller något som kräver manuell verifiering.
Obs: Systemet använder en intern konfidenspoäng för att tilldela dessa statusar. Denna poäng visas inte.
Roll: För att testa den här funktionen i vår demomiljö eller produktionsmiljö måste du vara godkännare.
Enheter: Tillgänglig både i mobilapparna och webbgränssnittet.
Granska och godkänn utlägg
- Gå till vyn för godkännande i mobilappen eller webbgränssnittet.
- Granskning av listan med nya pågående utlägg:
- Utlägg märkta med ✨ Klart att godkänna kan hanteras direkt
- Utlägg märkta med ✨ Behöver granskas visar en orsak, som Ogiltigt kvitto eller Liknande utlägg har tidigare avvisats, för att belysa vad som kräver din uppmärksamhet.

- Öppna ett utlägg för att granska dess detaljer innan du godkänner eller avvisar det. Systemet anger en orsak till varför ett utlägg behöver granskas eller är klart att godkänna i utläggsvyn.
För att godkänna flera utlägg samtidigt: - Välj kryssrutorna bredvid enskilda utlägg, eller
-
Välj kryssrutan för att välja alla utlägg och klicka sedan på Godkänn.
Inställningar för vägledning för godkännande (Administratörer)
När vägledning lanseras för alla användare kommer AI-funktioner att vara aktiverade som standard för alla organisationer. När lanseringsmeddelandet publiceras kan Administratörer inaktivera denna funktion när som helst.
Om du vill inaktivera vägledning för godkännande:
- Gå till Organisationens administratörsinställningar.
- Navigera till Inställningar, Utläggshantering och Rapportflöde|Avancerade inställningar.
- Klicka i kryssrutan för att stänga av alla AI-baserade funktioner, vilket kommer att inaktivera alla AI-funktioner för organisationen från och med nu.
- Spara ändringar.